Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Putin dezvăluie planul Occidentului cu Rusia. Acuzații la adresa SUA și aliaților
Un foarte bun prieten cu președintele rus Vladimir Putin susține că știe care sunt planurile Occidentului cu Rusia, motiv pentru care lansează o serie de acuzații la adresa SUA și aliaților. Potrivit oficialului de la Moscova, Kremlinul îşi va atinge obiectivele în conflictul din Ucraina în propriile condiții.
Aliatul lui Putin face acuzații dure
Şeful adjunct al Consiliului de Securitate rus, Dmitri Medvedev, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui Vladimir Putin, a spus, luni, că Rusia îşi va atinge obiectivele militare în conflictul din Ucraina în condiţiile proprii. Totodată, consideră că Occidentul ar avea un plan pe termen lung pentru distrugerea țării sale.
„Rusia desfăşoară o operaţiune militară specială în Ucraina şi va atinge pacea în condiţiile noastre”, a avertizat Medvedev, fost preşedinte al Federaţiei Ruse (între 2008 şi 2012), într-un interviu acordat agenţiei de presă TASS.
„Doar în termenii noştri şi acest lucru trebuie spus clar. Nu în termenii pe care foştii parteneri din cadrul comunităţii internaţionale, care râvnesc la înfrângerea militară a Rusiei, încearcă să ni-i impună”, a continuat oficialul rus.
Dmitri Medvedev susține că Occidentul vrea să distrugă Rusia
Apoi, Dmitri Medvedev a subliniat că „operaţiunea specială” în Ucraina a fost un „răspuns dur, dar minuţios gândit” la politica rusofobă dusă de Occidentul colectiv. Acesta dă asigurări că țara lui îşi va îndeplini interesele prin toate mijloacele care îi stau la dispoziţie.
Obiectivul Statelor Unite şi al aliaţilor lor este „distrugerea Rusiei”, acuză Dmitri Medvedev, cu ocazia împlinirii a 14 ani de la începutul conflictului de cinci zile din august 2008, în Georgia. Aliatul lui Putin, care, la acea vreme, era preşedintele Rusiei, a punctat că acel război, dar şi cel care are loc acum în Ucraina reprezintă „un singur proces, o idee generală îndreptată împotriva Rusiei”.
„Şi în asta constă dorinţa Occidentului, în primul rând a SUA şi a altor ţări anglo-saxone, de a ne înrăutăţi situaţia. Cum? Prin vecini, în imediata apropiere a graniţelor Rusiei”, este de părere șeful adjunct al Consiliului de Securitate rus.
Ce spune despre UE
Fostul lider de la Kremlin a indicat că, în prezent, SUA duc „aceeaşi politică provocatoare, la drept vorbind, criminală” în Ucraina, dar „cu sprijin semnificativ mai activ din partea Uniunii Europene, care şi-a pierdut autonomia”.